KROKY VRAHA

recenze

Kroky vraha (2007) 5 z 5 / Galloway
Kroky vraha

Skvělá česká detektivka, která se postupně rozjíždí a detailně nám představuje hlavní postavy.

V jedné z bohatších pražských čtvrtí bydlí i Julie, která zrovna nemá moc příjemné vztahy se svojí vlastní rodinou. Je rozvedená, děti od ní utekly, ale jí to takhle vyhovuje. Konečně ve svém životě cítí svobodu. Trápí ji ale minulost, něco strašného, co se v jejím mládí odehrálo ve Francii, něco, co si bude celý život vyčítat.

Najednou je zabita dívka podobná její dceři Kláře, ta se nyní dostala do finančních potíží. Do toho ještě někdo útočí na Juliiny kočky, které jsou pro ni tím nejdůležitějším. Objeví se i nová manželka jejího bývalého manžela. Problémů přibývá.

Plno lidí je podezřelých a každý z této bohaté čtvrti má nějaké tajemství, většinou ne moc pěkné.

Najednou ale zemře další člověk – a toto mě popravdě úplně rozsekalo. Dokáže Josef Bergman vyřešit obě vraždy? Souvisejí spolu?

Děj se mi opravdu líbil, vraha jsem neodhalila do posledních stránek, druhá vražda mě šokovala. Autorka umí psát tak lehce, že kniha se čte sama. Určitě mrknu po dalších případech tohoto detektiva.


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda nebo měl vrah spadeno na někoho jiné... více


Komentáře (0)

Přidat komentář