Mladá policistka a zkušený koroner

recenze

Osudová posedlost (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Osudová posedlost

Velmi mladá policistka Trudy je odhodlaná dokázat, že i ženy dokážou být schopné jako muži, příběh se totiž odehrává se v 60. letech dvacátého století. Zatím sbírá zkušenosti, ale moc šancí, aby ukázala, co v ní je, ještě nedostává. To se ovšem změní, když na scénu vstoupí zkušený koroner Clement Ryder, kterému nedá spát jeden starý případ a požádá policii o pomoc a otevření případu. Volba padne právě na Trudy, která se podle svého šéfa alespoň zabaví... Zbytek oddělení mezitím vyšetřuje sérii zločinů spojených s místním váženým podnikatelem.

Líbilo se mi, že se autorka držela při zemi a hlavní hrdinku napsala uvěřitelně. Trudy byla určitě velmi chytrá a nadšená pro svou práci, zároveň samozřejmě v 19 letech postrádala zkušenosti, které jí v pár momentech chyběly. Nebyla to superhrdinka, která by všechno vyřešila, jak to v některych knihách bývá. A já jsem proto moc zvědavá na její další vývoj a jak se vypracuje v dalších dílech.

Ryder u policie není moc oblíbený kvůli své houževnatosti a touhy dosáhnout spravedlnosti za každou cenu, občas policii poučuje a fušuje jim do řemesla, což se samozřejmě nelíbí.
Skrývá ale tajemství, ktere může ohrozit jeho kariéru.

Chvilku mi trvalo se začíst, zorientovat se v postavách a kapitolách, které spolu na první pohled jakoby nesouvisely, ale opak byl pravdou. Průběh děje mě do sebe vtáhl a až do závěru jsem četla s velkým napětím, kde je celá pravda. A musím říct, že mě docela zasáhla a bylo mi to moc líto.
Na rozjezd série povedená detektivka.


Osudová posedlost Osudová posedlost Faith Martin (p)

V úvodním díle detektivní série, zasazené do malebného prostředí Oxfordu 60. let dvacátého století, se mladá policistka Trudy dostává po boku obávaného koronera Clementa Rydera ke své první vraždě. Jde o podivné úmrtí psychicky ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář