Černý rytíř

Černý rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528790/bmid_cerny-rytir-65866ccdd1a8d.jpg 5 61 61

Royal Elite série

< 4. díl

Láska je vyloučená, nenávist je rozehraná hra. Kimberly: Kdysi byl můj nejlepší přítel. Teď je můj nejhorší nepřítel. Xander Knight je srdceryvně krásný, neskutečně populární a brutálně krutý. Je to Rytíř, ale zachraňovat nikoho nebude. Xander: Začali jsme jako ve snu. Teď je to noční můra. Kimberly Reedová je žalostně falešná, děsně nevinná a skrytě podlá. Může se schovat, ale nikdy ne přede mnou. Černý rytíř je čtvrtým dílem série Royal Elite a patří za trilogii o Aidenovi a Else. Je to temná romance o středoškolském tyranovi pro zralé mladé čtenáře a obsahuje kontroverzní situace, které mohou někomu připadat urážlivé. Lze ho číst i jako samostatný román.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Black Knight , 2020


více info...

Přidat komentář

Krizovkal
včera 5 z 5

Nejlepší ze všech dílů série. I jsem si u toho zaplakala. Bylo to strhující,dojemný , erotický,plný emocí.Tento příběh měl úplně všechno.

Knihomolka_176
14.05.2024 5 z 5

Už Zvrhlý král mě nadchl, ale tohle... Na příběh Kim a Xadena jsem se strašně těšila, protože přitažlivost mezi nimi byla cítit už ve Zvrhlém králi. A absolutně jsem se nezklamala.
Tahle knížka není obyčejným erotickým románem bez myšlenky, tenhle příběh je naopak plný bolesti a nedokonalých chvil, které prožívá spousta lidí. Příběh se dotýká alkoholismu, problémů v rodině, šikany, sebezpoškozování a také poruch příjmu potravy. Autorka to do příběhu zahrnula neskutečně přirozeně, ale zároveň tak, že si z toho čtenář opravdu něco vezme.
No a Kim s Xanderem byli perfektní, těm nemám co vytknout. Jejich vztah byl upřímný a zvrhlý a sexy a měl prostě všechno, co by mít měl. A musím říct, že se mi oni dva líbili ještě víc než Aiden s Elsou v prvním díle.
Pecka!


Ketfl
14.05.2024 5 z 5

Na příběh Kimberly a Xandera jsem byla poměrně zvědavá, i když jsem krotila svá očekávání. Přeci jen předchozí tři díly o Else a Aidenovi pro mě v závěru byly celkem zklamáním, ale Černý rytíř mě přesvědčil, že v této sérii se vyplatí pokračovat. Tohle totiž byla totální emocionální jízda!

Kimberly a Xander byli nejlepší kamarádi od dětství. Jednoho dne se však jejich kamarádství změnilo v noční můru. Tedy alespoň pro Kimberly. Kluk, který byl jejím rytířem v zářivé zbroji, který tu pro ni vždy byl, je najednou tím, kdo ji terorizuje a trápí. Proč Xander nemůže Kim odpustit?
Xander je populární a nádherný hráč fotbalu na Royal Elite. Kim pro něj vždy znamenala celý svět. Stačí však jediný okamžik a vše je jinak. I přesto, že by měl nechat Kim jít, nemůže ji dostat z hlavy. A jedna dramatická událost uvede věci do chodu. Protože dívat se na ni, když to nikdo jiný nevidí, prostě nestačí.

Musím říct, že tato kniha mě velice silně zasáhla. Nebudu zastírat, i nějaká slzička mi ukápla. Kim i Xander totiž vyrůstali v úplně pošahaných rodinách. Oba proto dospěli v poměrně pokřivené osobnosti s hromadou problémů. Kimberly se potýká s psychickými problémy, Xander se čím dál tím víc propadá do své závislosti. Jedna událost ale vše změní. Xander a Kimberly nakonec nemůžou popřít neuvěřitelnou chemii, která mezi nimi panuje. Lze ale vůbec překonat vše, co proti nim stojí? Lze napravit životy a vztahy, které jsou tolik poškozené? No, řekněme, že tato kniha vás v mnohém překvapí. Tento příběh rozhodně doporučuji!

Hodnotím 4,5 z 5*

Andrejka91
13.05.2024 5 z 5

Tohle čtení není úplně tak pro slabé povahy, místy to byla docela síla.
Skvěle napsané až se tají dech, hodně smutné, silná témata a jedna z nejlepších sérií ze střední školy.
Těším se na další díly.

badliar_id
12.05.2024 4 z 5

"The universe doesn't matter, green, you do. Then. Now. Always."
Velmi silný příběh. Připadala jsem si jako na horské dráze. Řešila se tu hlavně psychika hlavních protagonistů, což mi vůbec nevadilo, naopak mě to bavilo mnohem více..
Kim jsem si oblíbila už v předchozích dílech a hrozně se těšila na její vyprávění.. Prošla si tedy vážně peklem. Nedokážu si ani představit ten nátlak, který každý den zažívala.
Xan mě fakt štval.. První půlku knihy jsem mu chtěla pokaždé vrazit, aby se krucinál vzpamatoval!! Ztrácela jsem kvůli němu nervy..
Zápletka byla tedy docela rychle vyřešena, ale nějak extra mi to nevadilo.. Ronan je stále můj oblíbenec a miluju jeho vztah ke Kim..
Už se těším na další díl..

moma08
11.05.2024 5 z 5

Tohle jsem si užila od začátku do konce, i když jsem překvapená tím sladkým epilogem, což bylo i v předchozím díle vlastně...
Tolik smutných okamžiků, díky níž mi tekly slzy a já jsem si říkala: proč sakra...
Budu doufat, že jednou se přeloží i zbytek série, jelikož určitě to bude stát za to číst o ostatních.

Matri
09.05.2024 5 z 5

"Chtěl jsem tě vzít celému světu a nechat si tě jen pro sebe."

Černý rytíř vo mne obnovil lásku pre túto sériu. Príbeh Elsy a Aidena sa mi páčil, ale bol už na mňa trošku zbytočne uťahaný. Zato Kim a Xan... to bola emočná jazda, ktorá mi doslova nedala vydýchnuť!
Príbeh bol určite temnejší, témy vážnejšie, láska o to uveriteľnejšia a mňa veľa krát až mrazilo!!!

A moje pocity počas čítania?
- nervy na ich krkavčie matky
- smútok, zlosť, ľútosť, úzkosť - nakoľko dej sa motá okolo naozaj ťažkých tém - sebapoškodzovanie, porucha príjmu potravy, šikana, depresie, samovražda, alkoholizmus, rodinné problémy
- humor vďaka Ronanovi, ktorého som si už od prvého dielu neskutočne obľúbila - teším sa na jeho príbeh ;-)
- a na záver... samozrejme... vagón, na prvý pohľad deštrukčnej, toxickej, závislej, no na druhý pohľad úprimnej, vernej a oddanej lásky!
Kim a Xan sa poznajú snáď od narodenia a už ako deti vedeli že sú si súdení (hoci ich cesta bola tŕnistá)...
Ešte musím vyzdvihnutie úžasný epilóg!!
Celkovo tento diel hodnotím asi ako doposiaľ najlepší z tejto série! Mňa úprimne dostal a teším sa na ďalšieho jazdca :)

"Ty jsi lhal?“
„Lžu ve spoustě věcí. Jsem lhář.“ Pořád mluví tím neutrálním tónem, jako by ho drobné vychýlení mělo složit.
„Jakých věcí?“
„Třeba v tom, že tě nenávidím. Není to pravda. Nebo o tom, jaká jsi strašná nula. Nejsi. Nebo o tom, že bez tebe dokážu žít. Nedokážu!"

Jita160
09.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Naprostá temnota a emoční jízda!!!
Příběh je tentokrát hlubší ,drsnější a děsivější.
Xander a Kim jako děti byly nejlepšími kamarády,po jedné noci jsou rozbití ,znepřátelení. Dospívají a díky svým ne-rodičům ,kteří na ně navalují další sračky a dělají jim bordel v hlavě jejich nenávist k sobě ještě víc roste. Kim prožívá temnotu v podobě poruchy přijímání potravy a sebepoškozování a Xander propadne pití.
Oba potřebuji odbornou pomoc a přesto ji nachází u sebe navzájem. Xander zažehne jako oheň a Kim jako benzín ,který chce vzplát. On byl pro ní nejlepší přítel ,po té tyran a nyní je pro ní vším.
Připravte se na bolest ,utrpení, vášeň... syrovost.

KlosKa
08.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Pozor spoiler.
Tak moc jsem se těšila, ale půjdu zde asi trošku proti proudu. Tento typ knih miluju, ale bohužel mi tam prostě "něco" chybělo. Ani nevim, zda jsem to schopná vysvětlit, ale pokusím se. Souhlasím, že kniha je emoční, ale spíš tím, co se děje hlavním hrdinům, jejich bezmoc a psychické problémy. Bohužel samotná stránka, co se týče vztahu a emocí mezi hlavními hrdiny, tak tam mi to bohužel nesedělo a já to prostě necítila. Za mě rychlé, povrchové. Ten jeden "problém", kvůli kterému to vlastně vše vzniklo se nakonec vyřešil jako mávnutím kouzelného proutku a konec. Škoda. Navíc ... Jsem jediná, kdo si všimnul podobností s J.L. Shen konkrétně s dílem Zlomený rytíř? První máme hned v názvu, Xander se jmenoval příjmením Knight, u Shen to bylo stejné křestní jméno, kočka se zde jmenovala Luna... U Shen to byla hlavní hrdinka, Xander nejvíc sexy kluk a panic???...stejně jako u Shen. Celkově mi to dost připomíná novou generaci hříšníků...až jsem si říkala, sakra jako bych už to někdy četla... Takže asi tak. Ano, čte se to samo, ale já jsem asi zklamaná :(

Elize
06.05.2024 5 z 5

Další temná klasika. Velmi čtivá kniha s mnoha ožehavými tématy jako jsou poruchy přijmu potravy, sebepoškozování, alkoholismus... vše perfektně napsané, zkrátka kniha na jeden den, i když velmi oceňuji, že je kniha delší a jednodílná. Jedná se o klasický příběh, kdy hlavní hrdinové musí projít všemi těmi problémy, aby srovnaly hříchy svých rodičů podobně jako v příběhu s Elsou a Aidenem. Rozhodně doporučuji a těším se na další díl s Ronanem a Teal.

KajinaH722
06.05.2024 5 z 5

Rina Kent je proste nejlepší a každý její příběh má něco do sebe.
Tento příběh je víc zvrácený, temný a hodně silný a já to miluju. S čím Kimberly bojovala (porucha příjmu potravy) o to víc jsem ji rozuměla, protože i mě to potkalo.
Těším se na další díl,kde bude Teal a Ronan :)

Zuzana215
05.05.2024 5 z 5

Nejlepší díl..zatím.
Bolest, utrpení, deprese, bezmoc...

Majuš333
05.05.2024 5 z 5

'Občas příběhy skončí v momentě, kdy začnou.'
'Občas člověk chce tu jedinou věc, již nemůže mít.'


Súhlasím s 'gabriela7144', 'Černý rytíř' bola naozaj emočná horská dráha a na jej konci som úplne na šrot...
Prológ so sebou priniesol priblbý úsmev na perách a slzy v očiach. Prvá kapitola mi srdce zovrela do zveráku, a tak to bolo až do 3/4 knihy. Až potom som sa konečne mohla poriadne nadýchnuť a už to pokračovalo v tom správnom láskyplnom duchu :)

PS: Rada by som tvrdila, že to je tá naj časť série, ale nemôžem, mojimi favoritmi sú stále Cole & Silver :)


"Čau, dementi," pozvednu lahev a předvedu, jak jsem na mol.
Coleův obličej je ve vteřině u mého, načež mě popadne za zátylek. Usměje se na ostatní, ale když se jeho zelené oči střetnou s mýma, začne mě vraždit pohledem. Je zvláštní, že má Cole stejnou barvou očí jako ona, až na to, že ty jeho nejsou tak krásné. Kvůli těm jejím bych šel i do horoucích pekel.
"Máš zasraně hnusnou barvu očí," pronesu.
"Co si jako myslíš, že děláš, Knighte?" zeptá se mě s drsným podtónem v hlase. "Zítra máme zápas a ty jsi úplně na sračky." "Ronan mě nezastavil, i když to věděl. Jestli půjdu do rohu, tak on musí taky, kapitáne," směju se, ač jsem se chtěl jen usmát.
To už se stává, když se opijete, ztrácíte pak kontrolu nad svým jednáním.
"Ježíši."
Jednu mi vrazí, ale není to takové, jaké jsem doufal. Dělá to jenom proto, abych se vzpamatoval. Stačí to však k tomu, aby se mi mysl zaplnila bolestí a nahradila to peklo.
"Běž nahoru vystřízlivět."
"Ano, kapitáne," zazubím se.
"Tu flašku," natáhne ruku a já mu předám lahev. "Co se to s tebou v poslední době, kurva, děje?"
"Tvoje oči," zahuhlám.
"Moje oči?"
Přísahám, že přede mnou stojí dvakrát a jeden z nich se na mě culí.
"Ne, oči ne. Ta barva. Zkurvená zelená." Připlácnu mu dlaně na obličej a zmáčknu mu tváře. "Proč zrovna zelená? Prostě proč?"
"To se právě chystáte líbat?" vytrhne mě z duchovních otázek Aidenův znuděný hlas.

oresvo
04.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle opravdu není pro každého. Je to hodně silný příběh. První polovina knížky je velmi temná, skoro až depresivní, dokonce mi nad Kim ukápla i slza. Postupně se odkrývá celý příběh a je to silné.
Kim je svou matkou šikanována, týrána, dohnána k poruše příjmu potravy .
Xander je alkoholik co si nese v sobě temné tajemství.
Jakmile čtenář odkryje tyhle skutečnosti je to pak jízda.
Autorka se dotkla citlivých témat, ale zpracovala je dobře , čtivě. Po přečtení nemam v sobe pachuť deprese ale jedno velké ,, WAU ,, .
Nedoporučuji těm, co chtějí čist romantický, milý příběh.

V každé tmě je střípek světla. Je důležité se ho držet a nepustit.

gabriela7144
01.05.2024 5 z 5

Tohle tedy byla emocionální jízda. Za mě nejlepší díl!

Autorovy další knížky

Rina Kent
britská
2022  84%Zvrhlý král
2023  84%Ocelová princezna
2023  84%Zvrácené království
2023  88%Vláda kráľa
2024  94%Černý rytíř