Všude samí lháři

Všude samí lháři https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537672/bmid_vsude-sami-lhari-6633c14b26fcc.png 4 84 84

William Wooler je spořádaný manžel a otec, na první pohled. Má ovšem tajný poměr, který jednoho odpoledne v nedalekém motelu poměrně dramaticky skončí. Zničený a naštvaný se vrací domů, kde nečekaně narazí na svou poněkud problematickou devítiletou dceru Avery – a William ztratí nervy. O pár hodin později nahlásí rodina Woolerových, že se Avery pohřešuje. Najednou už se v tomhle klidném městečku necítí bezpečně nikdo. A William není zdaleka jediný, kdo tady skrývá nějaké tajemství. S každou další svědeckou výpovědí začínají být všichni místní obyvatelé stále zděšenější. Opravdu se všichni tak dobře znají? Dá se tu vůbec někomu věřit? A především: kdo unesl Avery Woolerovou? MP3 ke stažení (553 MB)... celý text

Přidat komentář

hnilda3
včera 2 z 5

Tak toto bylo za mě ohromné zklamání, přišlo mi to úplně o ničem. Od Lapeny mám přečtené vše a knihy mám ráda, ale bohužel...

Summer7
včera 3 z 5

Od Lapeny mám přečtené všechny knihy, ale tahle mě nějak neoslovila. Dostanene klasický příběh z jedné ulice, kde každý skrývá nějaké tajemství a postupně se odhalují. Nebylo to špatné, ale asi mi to tolik nesedlo.


veriszv
předevčírem 3 z 5

Autorka píše příběhy, co mě zamotají do sousedských a rodinných vztahů a pustí mě až na konci.
Je to vždycky trochu podobný? Ano.
Je to vždycky přitažený za vlasy? Ano.
Vadí mi to? Ne.
Vím, co mám čekat, a přesně to co čekám, dostanu.
Všude samí lháři se první dvě třetiny tvářilo podobně. Ale na můj vkus jsme se všechno dozvěděli až moc brzo, a tak mi zkrátka tento příběh padl do noty asi nejmíň ze všech autorčiných knih.
Nicméně samozřejmě, že už se těším na další!

kalinkacz
předevčírem 4 z 5

Shari Lapena je zpět!
Po dvou letech čekání vyšel její nový psychothriller Všude samí lháři.
Před 2 lety Shari navštívila Prahu a o této připravované novince se hodně rozpovídala. To čekání vypadalo nekonečně a tak jsem měla velkou radost, že jsem si mohla autorčinu novinku přečíst ještě před vydáním díky reading copy.
A mé dojmy? Klasická a dobrá Shari Lapena!
Pokud jste už od autorky něco četli, tak dostanete to, na co jste zvyklí. Pokud jste ještě s Shari Lapenou nezačali, klidně se pusťte do čtení!
Na začátku knihy zmizí 9letá Avery... Její zmizení pak spustí vlnu událostí, které odhalí nejedno tajemství...
Při čtení rozplétáte historii manželství a jste svědky nečekaných momentů a výpovědí...
Zkrátka a dobře musíte pořád a pořád číst, protože chcete vědět, co se s Avery (potažmo její rodinou) stalo!
Já jsem spokojená, dostala jsem Shari, tak jak ji znám a jak mě baví!
Zároveň se ale těším, až příště vystoupí ze svého žánru a my se začteme do něčeho nového.

oleg121
předevčírem 4 z 5

Opäť som s autorkiným dielom spokojný, avšak musím podotknúť, že miestami bol dej opäť veľmi pritiahnutý za vlasy a ku koncu to začínalo byť aj mierne psycho- čo je ale trend väčšiny dnešných kníh tohto žánru, čo mi aj veľmi často vadí. Inak ale celkom spokojnosť, príjemná mrazivá oddychovka.

stesti.s.knihou
14.05.2024 3 z 5

Všude samí lháři je typická Šlapena, jak ji známe i z ostatních knih. Zápletka je poměrně jednoduchá - zmizí devítiletá dívka a rozbíhá se pátrání po tom, co se stalo. Zároveň s tím ale autorka rozjíždí pro ni typickou psychologickou hru s postavami - každý podezřívá každého, všichni mají nějaké tajemství, dlouholetí známí se na sebe najednou začnou dívat jiným pohledem. A právě tohle Shari Lapeně tak jde a máme to v jejích knihách rádi.
Nemohu bohužel soudit, zda je tato novinka lepší nebo horší než ostatní, jelikož jsem nečetla všechnu její tvorbu. Knihu každopádně hodnotím 3,5/5, jelikož se jedná o psychologický thriller, který mě sice neuchvátil tak, že bych ho nemohla odložit, na druhou stranu jsem ale dostala přesně to, co jsem očekávala, tedy malé městečko, sousedy, intriky, tajemství a rozuzlení, které jsem nečekala :)

tereziehl
14.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Audiokniha.
Ani nevím, co říct. Mám pocit, že všechny moje komentáře na Lapenu můžu kopírovat i do recenzí dalších titulů, stejně jako i ona má pro mě až příliš opakující se vyprávěcí tempo.
Za mě neurazí, nenadchne, z nějakého důvodu mi toho všeho přišlo hrozně moc a přitom vyústění jednoduché, neuvěřitelné. Charakter Avery, i kdyby třeba psychopatka, absolutně neodpovídající věku, závěr bez pointy.
Lapena je nenáročná, ale začíná mě bohužel nudit :(

Fleur213
14.05.2024 4 z 5

Vynikající jako vždy! (Tedy Příliš šťastná rodina zas tak povedená nebyla). Tento příběh jsem si plně užila, přečetla většinu knihy na 1 zátah - nešlo odložit. Zápletka byla zajímavá, tipovala jsem si "záporňáka", ale netrefila se. Rozhodně se nebudete nudit, vřele doporučuju!

sonkovaj
14.05.2024 5 z 5

Moc hezky vystavěný příběh. Opět kniha, která se přečte za jedinou noc, protože nelze odložit.
Přece neusnete, dokud se nedozvíte, kde je pohřešovaná malá 9 letá holčička.....
Pohled do několika komplikovaných rodin na americkém maloměstě.
Každý lže.
Malinko mi v knize chyběla podrobnější analýza minulosti Marion.
Proč neměla děti?
Jak se ocitla v bungalovu vedle domů ostatních rodin?
Kdo začal pracovat v nemocnici první?
Ona, nebo doktor Wooler?
Ale i tak, plný počet hvězdiček....

nada3314
13.05.2024 5 z 5

Shari LAPENA – kdysi pracovala jako právnička. Já jsem tak šťastná, že toho nechala a začala psát. Její knihy jsou skvělé a vždy, když se dozvím, že bude vycházet nová, tak skáču 2 metry do vzduchu. Pro mě je to jedna z nejlepších autorek rodinných psychothrillerů ever.
Mám přečteno vše, co u nás vyšlo a vždy jsem hodnotila vysokým počtem. Věděla jsem, že i tato novinka bude skvělá! Měla jsem možnost si ji přečíst ještě před vydáním a musím uznat, že toto bylo zase něco! JO!
I když už jsem na podobné téma něco četla, i tak se mi to moc líbilo a vůbec mi to nevadilo. Lapena to prostě umí. Její knihy chytnou a nepustí, dokud nemáme přečteno. Na začátku se vše zdá strašně složité, šíleně překombinované, každou chvíli podezříváte někoho jiného. Ale na konci jsem dostala přesně to, co jsem potřebovala. Skvělé, svižné, zamotané, boží!

VeruHoráková
13.05.2024 4 z 5

Shari Lapena je mistryní v psaní psychologických thrillerů a pro mě autorka, na kterou se mohu vždy spolehnout. Její knihy jsou vždy jedinečný a napínavý a Všude samí lháři nejsou výjimkou. Ano, autorčina sedmá kniha a tu laťku si pořád dokáže udržet pěkně vysoko. Jak to dělá je mi záhadou, ale je to jenom dobře!

Zápletka knihy není možná ničím originálním, podobných příběhů jsme už asi všichni pár četli, ale co mě na tom bavilo, byla ta psychologická hra. Všichni se tam tak nějak znají, každý tam má nějaký to tajemství a nikdo tam neříká tak úplně celou pravdu. Název knihy je tak všeříkající, protože v podstatě tam všichni stále lžou. Prostě klasická Shari Lapena. Moje podezření, kdo stojí za únosem devítileté Avery, tak letělo z jedné postavy na druhou a postupné odkrývání jednotlivých tajemství mě opravdu bavilo.

Závěr mě překvapil, nečekala jsem ho a za sebe bych tam přidala ještě aspoň jednu kapitolu, ale není to něco, co bych vyloženě vytkla a celkově hodnotím knihu velmi pozitivně. Na první místě mám pořád sice Manželé odvedle, ale Všude samí lháři bych zařadila tak do středu autorčiny tvorby.

simcat13
12.05.2024 4 z 5

Jednu hvězdičku jsem ubrala za useknutý konec a za mě nelogický charakter Avery. Působila na mě dojmem, že už jí musí být nejméně 30 let. Každopádně po Nepříliš šťastné rodině je tento kousek zase bomba, která se nedá odložit. Postavy zajímavé, tolik teorií a zapletených lidí do případu jsem nečekala a knihu můžu jenom doporučit.

danielosbourne
12.05.2024 4 z 5

Strašně těžce se mi od této knihy odcházelo, takže jsem jí měl přečtenou během dvou dnů. Shari Lapena vytvořila opět skvělý propletenec vztahů a lží, ze kterého jsme se pomalu vymotávali, až jsme dospěli k celkovému rozuzlení. Nevím, jestli si to budu myslet i po čase, ale teď, neprodleně po přečtení, nemůžu jinak, než dát plné hodnocení.
Po předešlé knize, Nepříliš šťastná rodina, je to velice příjemné překvapení.
EDIT: Po pár dnech opravuji hodnocení na 4 hvězdičky, protože sešla z očí, sešla trochu z mysli. Ale čtyři hvězdičky už jí nikdo neodpáře. Ty si rozhodně zaslouží :)

Dela111
12.05.2024 4 z 5

Všude samí lháři je další dokonalé rodinné drama, Shari Lapena tohle umí mistrovsky. Opět je tu uzavřený okruh postav s patřičným vztahovým propletencem, jde tu o vztahy rodinné, sousedské i milenecké. Když se ztratí malá holčička, má každá z postav dobrý důvod ke lži a tak policie všechny vyslýchá a snaží se rozklíčovat, kdo co tají, kdo lže a proč.
Tady si Shari se čtenářem skvěle pohrála, zápletku vystavěla důmyslně a mezi postavami si zpočátku nemůžete být jistí nikým a ničím a tak vybrat viníka a najít jeho motiv trvá déle. Něco se postupně dá správně tipnout, ale ne celé rozuzlení, to odhalí až sama autorka. Najde se tu i něco málo méně reálného, ale to vyváží velká čtivost celého příběhu, lehce vás chytne od prvních stran.
Thrillery Shari Lapeny mám zařazené v takové zvláštní kategorii - je to pro mne vždy odpočinková četba, výborné odreagování a jako takové je i doporučuji.

svetlanaLjQX
11.05.2024 5 z 5

To byla jizda. Fakt fofr. Nemohla jsem se odtrhnout. Clovek si uvedomil spoustu veci. Treba jak je tezke vychovavat ne zcela standardni dite. A jak vsichni delame chyby a pak se k nim bojime priznat.
Lapena se cliveku prodere az do mozku a zavari ho na maximum

Ilona
11.05.2024 5 z 5

Hotovo, přečtené.. Celkem dlouho očekávaná novinka, pouze můj názor, splnila vše, co od takových knih očekávat.. Trochu psycho, méně či více sympatičtí účastníci zápletky, jejich myšlenkové pochody a posuny, trošku tajností, které občas překvapí a hlavně samé lži. Zkrátka a dobře dva večery spokojenosti.

dlabikk
09.05.2024 audiokniha 4 z 5

Dlouho jsem čekala na další knihu od S. Lapena a konečně jsem se dočkala a ani tentokrát nejsem zklamaná. Sice je příběh trochu méně uvěřitelný, ale o to mi až tak nejde, beru to tak jak to má být. V závěru jsem spokojená a knihu jsem si užila. Plno zvratů a napětí opět nechybí :o)

xena2711
09.05.2024 4 z 5

Moc jsem se těšila na další knihu mojí oblíbené autorky. Mám ráda její styl, krátké kapitoly, spousta podezřelých a hlavně zápletka, která Vás žene na konec knihy. Kniha je opět velmi čtivá. Jen jsem od stránky cca 200 měla pocit, že je to lehce přitažené za vlasy a konec rychlý...

Kiikuus
09.05.2024 5 z 5

Jako vždy brilantní Lapena nezklamala ani tentokrát. Skvělé rodinné drama, úžasná psychologie postav a napínavý děj. Kniha Vás vtáhne a nepustí dokud nedočtete poslední stránku.

Luccinda
08.05.2024

Poslední kniha Shari Lapeny vyšla už před dvěma lety, takže jsem ráda, že jsme se konečně dočkali dalšího psychothrilleru z pera téhle fenomenální autorky. Všude samí lháři možná není nejoriginálnější svým námětem, pokud už máte od autorky něco načteno, určitě v tom její rukopis poznáte, ale to nic nemění na tom, že to bylo opět napínavé a neskutečně čtivé od začátku až do konce.

Za mě by si knížku žádný fanoušek tohoto žánru určitě neměl nechat ujít. Je pravda, že u mě se Všude samí lháři mezi ty top psychothrillery nezařadí, přesto vám ji můžu jen a jen doporučit.