Zahráváš si s ohněm

Zahráváš si s ohněm https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116097/zahravas-si-s-ohnem-116097.jpg 4 151 151

Rowan pracuje v elitní požární jednotce. Působí sice jako křehká blondýnka, ale opak je pravdou. Od jedné akce, při níž zahynul její kolega, týrají Rowan ošklivé výčitky. To, co ji drží nad vodou, jsou práce a spolehlivý parťák Gulliver, který zažehl v jejím srdci požár. Jenže právě toto poblouznění ji může stát život, když se začnou dít velmi podivné věci...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Chasing Fire , 2011


více info...

Přidat komentář

sidonka
10.05.2024 5 z 5

Sáhnutí po téhle autorce, je vždy jistotou báječného příběhu, a tenhle z prostředí hasičů, kde samozřejmě nechybí romantika, ale i nebezpečí při zásazích a dokonce i vyšetřování několika smrtí a sabotáže na hasičské základně, to se prostě nedá odložit, napětí do poslední stránky a konec se slzami v očích

petulkapeta
04.05.2024 5 z 5

„Já ji miluju a ona mě taky. Jenom na to ještě nepřišla."

Gull byl borec prostě se do ní zakoukal a prostě šel a nedal se odradit. Ale to nebylo to hlavní o co tu šlo...Rowan ztratila přítele, kolegu a rok po tom začnou se dít věci. Prostě dokonale popsané hasičské akce a i vedlejší romantická linka jejiho otce,která vyvolala úsměv na tváři.


hana1039
04.05.2024 5 z 5

Prostě Nora Roberts... já téhle autorce málokdy odolám, prakticky nikdy :-)) Není to žádný wow příběh, ale pro mě jsou její knihy zárukou dobrého čtení,kde nechybí láska, napětí,romantika... autorka je moje srdcovka :-))

pip11
01.07.2022 4 z 5

Zajímavý příběh o jednotce hasičů - parašutistů, která se specializuje na požáry lesů. Hlavní hrdinka je právě v této partě a po přijetí nováčků se objeví další zajímavé postavy. Je zde kriminální linka o vraždě, žhářství apod., která se pak táhne skoro celým dějem. Bylo to poutavé a dozvěděla jsem se spoustu velice zajímavých faktů, co taková práce obnáší a čím vším tito lidé prochází (tvrdý chlebíček je slabé slovo). Na tuto knihu, či spíše na její hrdiny - hasiče dlouho nezapomenu.

Kudík
02.03.2022 5 z 5

To byla velmi sympatická partička hasičů výsadkářů. Gull/Rychlonožka i Rowan/Švédka byly zajímavé hlavní postavy, ale kdo mi vyloženě seděl, byl Dobie. Obdivuji a ráda čtu o práci hasičů a zde byl dobře vyobrazen popis příjmu nových bažantů, jejich prověrka a výcvik, až po celkem vyčerpávající zásahy jedné letní sezóny. Pachatele jsem celkem brzy správně odhadla a částečně i motiv. V každém sadu se totiž najde nějaké shnilé ovoce, ale i tak to zamrzí, navíc u takto semknuté party, kde na jejich vzájemné důvěře závisí životy.

Ivana09
08.02.2022 4 z 5

Kniha je psána ve třetí osobě (erformou). Většinou čtu knížky psané z pohledu postavy, tak to byla změna. Díky tomu jsem se nedokázala do postavy vcítit.
Jinak kniha jako taková se mi líbila.

petulik330
22.08.2021

Pro mě naprosto skvělá kniha, která obsahovala vše: romantiku, napětí, kriminální zápletku a akci.
Začátek knihy ve kterém autorka popisuje výcvik elitních hasičů výsadkářů se mi líbil a podle mě nebyl na škodu, ale právě naopak.
Pak se kniha dobře rozjela. Hasiči byly nasazeni do akce, kde jim šlo o život jak díky ohni tak díky jednomu člověku který se mstil.
Konec, kdy se dozvíme pachatele jsem nečekala a vůbec jsem to netipovala že za to může ten člověk. Nemůžu jinak než doporučit.

raty
26.07.2021 4 z 5

Romantika kořeněná napětím. Tentokrát i zajímavým prostředím a informacemi o práci hasičů bojujících s požáry v nepřístupných lesích. Knihy Nory Roberts mám moc ráda. Baví mě už hodně let a doufám, že ještě dlouho bude.

tami1
19.01.2020 5 z 5

Typická Robertsová. Láska, pomsta a vraždy.
Seznámíte se s tím, jaké je to být hasičem a dennodenně bojovat s ničivými, lesními požáry. Hrdinka je odvážná, mladá dáma, která ví co chce a ví jak toho dosáhnout.

Barulikc
27.05.2019

nikdy, ale vážně nikdy bych neodhadla ten konec. Velmi mě překvapilo, kdo za tím stál. Ano začátek byl trošku zdlouhavý než to všechno popsala, ale i tak za mě super

bekule
27.05.2019 5 z 5

Jediné mínus je příšerná obálka, protože toto opravdu není ČK. Na rozdíl od větší části komentářů mě právě zdlouhavý začátek a podrobné seznámení s výcvikem, prací a životem hasičů na základně bavil nejvíc. Příběh naštěstí až do konce nesklouzl do laciné romantiky, ono s asi nejdrsnější Nořinou ženskou postavou Rowan se romantika ani konat nemohla. Ani tam nemusela být ta kriminální zápletka, četba i tak byla velmi dramatická a člověk trochu pochopil život hasičů výsadkářů, kteří rok co rok dobrovolně na celou letní sezónu žijí na základně, téměř bez přestání v pohotovosti připraveni na boj s "drakem" při rozsáhlých lesních požárech. Pro mě nejlepší Nořina samostatná kniha a pochybuji že ji některá další překoná.

Skalara
22.12.2018 5 z 5

Super zápletka a děj. Především se mi líbil popis hasičů vysadkářů. Už jen to je velice zajimavé.

Laf
02.08.2018 5 z 5

Skvělý příběh se spoustou zápletek. I když šlo si snadno tipnout viníka, super čtení. Doporučuji.

twiggynka
26.07.2018 5 z 5

Nora prostě nikdy nezklame! :-D

angelbooks
18.05.2018 5 z 5

Nejlepší je psát komentář po 2-3 měsících, ale i tak si pamatovat dojmy, které jsem z knihy měla.
Skvělá kniha, velmi doporučuju. Skoro se dokáže vyrovnat některým knihám od Amandy Quick.
K příběhu nemám, co dodat. Líbily se mi charaktery obou postav a postav vedlějších. Zápletka, kdo je ''padouch'', byla také skvělá. Furt jsem tipovala že je to ten / ta a nakonec to byl úplně jiný padouch... nebo byla? :D Nechci psát spoilery, aby jste se na knihu těšili tak moc, jako já. :)

xindl007
29.09.2017 5 z 5

Tato knížka mě chytla. Perfektně popsané jednotlivé scény, člověk měl pocit, jako by se ocitl uprostřed požáru. Vím, že Noru chválím pokaždé, co ji čtu,ale pro mě je to paní spisovatelka, dokáže čtenáře na dlouhé hodiny k sobě připoutat a člověk nedá tu knihu z ruky, dokud ji nedočte

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Super kniha. Pořád se opakuju, ale tahle autorka je skvělá.

lifeoptimist
25.01.2017 5 z 5

začátek byl sice pomalejší, jak tu v komentářích už padlo, nicméně zde si myslím, že bylo třeba nastínit děj a hodně postav, každopádně moc se mi kniha líbila a opravdu klobouk dolů před lidma, kteří dělají takovouto práci - jsou to machři ..... jinak Nora opět nezlamala, super zápletka, za mě můžu jen doporučit

moudivlacek
01.12.2016 5 z 5

Fascinující příběh o elitní požární jednotce. Tak jako obdivuji špičkové plastické chirurgy, kteří umějí po nějaké nehodě vám vymodelovat skoro celou tvář, tak obdivuji i lidi, kteří nasazují své vlastní životy, aby nás ochránili před ohněm. Uvědomuji si, jak je tato práce náročná, a to nejen na fyzickou kondici.
Skvělé vylíčení jak nároků právě na fyzičku, tak i ale soudržnost v kolektivu, kde prostě musíte věřit své partě lidí a svěřit jim i svůj život a vědět, že udělají vše pro to, aby pokořili zlý oheň a zachovali všechny lidské životy, včetně toho vašeho. A totéž čekají od vás.
Zrada se neodpouští. A jejich civilní protějšky musejí mít svatou trpělivost. Bohužel ne každý ji má spolu s pochopením k práci.

alena67
17.11.2015

zajímavá knížka, od které se nejde odtrhnout

Štítky knihy

hasiči

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku