Chrám Azylu

Chrám Azylu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535907/bmid_chram-azylu-661410808cc49.jpg 5 8 8

Zákon Azylu série

< 3. díl

Samostatný román ze světa Azylu „Použij cokoliv, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster. Benedikt je samotář, který se s loveckou organizací Azyl nerozešel v dobrém. Ale když je v sázce život jeho bratra, je připravený zatnout zuby a spolupracovat s kýmkoliv, jen aby našel lék. Sourozenci se vydávají do tajemného Vietnamu, kde ve stínu džungle číhají neznámé nestvůry.... celý text

Přidat komentář

jan8470
14.05.2024 4 z 5

Chrám Azylu vůbec disponuje vším, čím scenáristé hollywoodských blockbusterů tak rádi zahlcují další díly rozjetých sérií. I monster je, nejen v deltě Mekongu, ale také v Saigonu, víc než v obou předchozích dílech dohromady. Zábavné ovšem je, že žádné, ani to sebemenší monstrum, není nadbytečné a bez výjimky všechna posouvají děj o kus dál. Takřka detektivní pátrání, které Teo a Ben musí v šibeničním termínu uzavřít, by bez jejich pomoci sami nezvládli. Zkrátka a dobře, Lukačovičová zase drží opratě příběhu pevně v rukách a její dobrodružná jízda Vietnamem čtenáře ani chvilku nenudí. Přitom nezapomíná na vztahy mezi jednotlivými postavami, a tak si při čtení přijdou na své i citlivější duše. Chrám Azylu jasně ukazuje, že autorčiny pečlivé rešerše, dlouhá léta trénované vypravěčské umění a tři čtvrtě roku práce na rukopisu prostě nemohou přinést špatné ovoce.

Maud22
12.05.2024 5 z 5

V pořadí třetí román ze světa Azylu funguje naprosto samostatně. Se starými známými, bratry Teodorem a Benediktem, bojovníky s monstry, a s duchem antikváře Gabriela a také s golemkou Yissl a vietnamskou léčitelkou Tien se potkáváme ve chvíli, kdy má Teodor vážný problém a potřebuje pomoc. Všichni se vydávají do Vietnamu a jejich cesta nebude vůbec jednoduchá. Potkají duchy, démony, monstra, kteří jim dílem pomáhají a dílem na ně útočí. Ta rozmanitost těchto bytostí je veliká, zpívajícími orchidejemi počínaje, přes liščího démona, velrybím bohem konče. Každá taková bytost má svou moc a svou působnost. Musím říct, že jsem si oblíbila upíří pulce a chápu, že do lýtka zakousnuté je fakt nejde vykroutit proti směru hodinových ručiček! Román s detektivní zápletkou a vtipnými glosami v závěru přerůstá v heroic fantasy. Mohu jen doporučit a už teď se těším na další dobrodružství!


Jana65
10.05.2024 5 z 5

Během týdne jsem přečetla všechny tři knihy a musím říct, že mě mile překvapily. Vůbec jsem nečekala, že to bude taková povedená fantasy, od které se nebudu moct odtrhnout. Moc spisovatelce fandím a doufám, že budou další knihy.

jana7289
04.05.2024 5 z 5

Jako u předchozích dílů jsem se naprosto nemohla odtrhnout a musela to přečíst na jeden zásah. Dost hustá zápletka. Super sarkastické komentáře. A nádherné kulisy Vietnamu.