Znamení bohyně Isis

Znamení bohyně Isis https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112232/mid_znameni-bohyne-isis-H0L-112232.jpg 4 24 24

Po smrti Kleopatry a Marka Antonia je jejich dcera Selene převezena do Říma jako válečná kořist. Před smrtí ji zachrání císařova sestra, ale přesto princezna bojuje o přežití Tajně uctívá bohyni Isis a nevzdává se naděje, že se jí podaří uskutečnit matčin sen. Jenže proti sobě má nejen císaře, ale především kruté římské pravidlo: Zvítězit nebo Zemřít?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Lily of the Nile , 2010


více info...

Přidat komentář

Syssi
16.11.2020 1 z 5

Podivný historický románu. Jediným kladem je připomenutí některých historických postav, které jinak nejsou příliš připomínány. Skutečnost, že císař Augustus a jeho rodina jsou vykresleny jako záporné a poměrně buranské postavy mě osobně velmi vadí, ale někomu nemusí připadat špatná, ba přímo originální. Na škodu však je snaha autorky o magický realismus spočívající v tom, že hlavní hrdinka má jakési magické schopnosti.

Kačík
02.02.2016 4 z 5

Pěkně sepsaný příběh o potomcích Kleopatry. Výborně se to četlo, doufám, že autorka vydá další knížky s podobnou tematikou.


angelice
04.12.2015 4 z 5

Skvělá knížka, další krok v mém rozhodnutí být historičkou. Zajímavé je, že tato knížka je obsahově přístupná i dětem, což se u většiny historických románů říct nedá, takže jsem ji půjčila i bratrovi, který z ní byl taky nadšený.

Linu
11.02.2014 5 z 5

Tohle byla má první přečtená kniha o starověkém Egyptě a musím říct, že mne úplně uchvátila. Kniha je velmi dobře napsaná. Stephanie Dray má ještě dvě pokračování a já doufám, že co nevidět přijdou i k nám do Čech = ).