Dospělí lidé přehled

Dospělí lidé
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535875/bmid_dospeli-lide-6613b6e839abc.jpg 4 12 12

Ida je úspěšná architektka v nejlepším věku, bez partnera a bez dětí. Biologické hodiny ovšem tikají a ten pravý stále není v dohledu, a tak se Ida rozhodne si pro všechny případy nechat zmrazit vajíčka. Těší se, až se o tohle tajemství podělí s mladší sestrou, která se s partnerem už roky snaží marně otěhotnět. Idina radost ale nemá dlouhého trvání, protože sestra má ještě lepší novinku – konečně čeká miminko. Místo letní idyly na chatě v jižním Norsku na Idu čeká spíš zkouška rodinných vztahů, které lety zeslábly víc, než by kdokoliv tušil. Vztah mezi sestrami zřejmě nikdy nebyl bezchybný, sestřin manžel o vymodlené dítě až tak úplně nestojí a Ida si možná jen namlouvá, že jí to s dětmi jde tak skvěle, že by si měla pořídit vlastní. A komu vlastně patří chata, na níž sestry tráví každé léto už od dětství? Stačí trocha alkoholu a pár nevhodně zvolených vět a dlouho skrývaná tajemství začnou vyplouvat na povrch.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Voksne mennesker , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dospělí lidé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Nuttelka
03.05.2024 4 z 5

Nevím, zda se hlavní postavy chovají jako "dospělí lidé" :-) Idu bych místy propleskla, ale zase na druhou stranu její chování chápu (jen tedy do určité míry).. Její sestra a matka totálně nesympatické postavy. Nevím, zda je to kniha k zamyšlení, ale vesměs je to hodně ze života.. bohužel..

petulia
02.05.2024 2 z 5

Snaha o rodinné drama zasazené do malebné norské krajiny. Postavy jsou nedotažené, plytké, suchý humor jsem nenašla ani náznakem.
Pod sněhem od Petry Soukupové na podobné téma bylo mnohem zábavnější a poutavěji napsané.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dospělí lidé v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

norská literatura

Autorovy knížky

Marie Aubert
norská, 1979
2024  73%Dospělí lidé