Nové začátky přehled

Nové začátky
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475032/bmid_nove-zacatky-KiN-475032.png 4 1173 1173

Láska z Green Valley série

1. díl >

Svůj roční pobyt v USA jako au pair si dvacetiletá Lena z Berlína představovala docela jinak. Místo uznávané metropole nakonec skončí v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, kde provozuje její hostitelská rodina malý penzion Bed & Breakfast. Přestože jsou pro Lenu, holku z velkoměsta, hory něčím docela cizím a nezajímavým, v domě Jacka a Amy Cooperových i jejich malého syna Liama se poměrně rychle zabydlí. Všechno by bylo i nadále báječné, kdyby tady nebyl Jackův mladší bratr Ryan, „padlý hrdina“ z Green Valley. Po vážné nehodě, která se mu stala při jednom z lyžařských závodů, musel ukončit svou kariéru profesionálního lyžaře a bydlí teď, spíše nedobrovolně, u Cooperových, kde si všechnu svou nezměrnou zlost a frustraci vylévá právě na Leně. Jednoho dne však Leně dojde trpělivost a dá mu to patřičně najevo. A od té chvíle se mezi ní a dobře vypadajícím Ryanem začne všechno pozvolna měnit... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

New Beginnings , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové začátky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (266)

terezaterka2000
27.05.2024 5 z 5

Knihu jsem začala číst podle hodně recenzí, které na mě pořád skákaly.
A nezklamala mě. Naopak.
Super romantická oddechovka s dobře popsanou krajinou - to autorce opravdu jde.
Lenu a Ryana jsem si hned zamilovala a Willa a Izzy také.
Krátké kapitoly byly příjemné, kniha se rychle četla.
Už se těším na další knihy autorky.

adela.hol
26.05.2024 4 z 5

Dvacetiletá Lena si svůj roční pobyt v USA jako au pair představovala trochu jinak. Místo velkoměsta skončila v malém horském městečku Green Valley, kde každý zná každého a vidí mu pomalu až do talíře. Jack a Amy Cooperovi, kterým má hlídat malého syna Liama, jí byli ale natolik sympatičtí, že se rozhodla to nevzdat. Co ale netušila, že se v jejich domě nově zabydlel i Jackův mladší bratr, třiadvacetiletý Ryan. Jeho špatná nálada a frustrace, pramenící z vážných důvodů, nepřináší Leně zrovna příjemné chvilky. I když, jak se to vezme...

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Leny. Kapitoly jsou krátké, autorka má velmi příjemný styl, který se čte prakticky sám. V knize najdete samé sympatické postavy, se kterými máte pocit, že jste se v Green Valley také ocitli a chcete s nimi vyrazit na Dýňový festival nebo si zajít na skleničku do Olly´s.

Příběh Leny a Ryana byl typickou hate to love linkou, i když bych řekla, že to byla taková jemná verze. Když Lena přijela, Ryan už byl tak nějak smířený s tím, co má za sebou, a nepřišlo mi, že by byl na ni až moc nabručený. Spíš se do sebe vtipně strefovali a jen čekali, co z toho bude. Trochu mě mrzelo, že spolu měli vlastně hrozně málo scén, kdy byli "oficiálně" spolu. Možná by mi v tomto případě stačil i epilog pro nějaké uzavření.

Čekala jsem také trochu více scén Leny s Liamem, když už tam jela hlavně kvůli němu. Ale to je asi detail. Také jsme poznali Izzy a Willa, kterým je věnován druhý díl. Hodně mě zajímá, jak tam se s tím autorka popasovala, protože jejich vztah byl v tomto díle takový ... jasně daný.

Pokud hledáte nějakou oddechovou romantickou četbu, u které vypnete, myslím, že tady nešlápnete vedle.


Věra91
12.05.2024

Strašně hezky se to četlo, slupla jsem ji jak malinu. Líbilo se mi od autorky jak vykreslila hlavní, ale i vedlejší postavy, také místo kde se příběh odehrává. Není to žádná přeslazená romanťárna, spíše příjemná oddychovka.

všechny komentáře

Související novinky (2)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (33. týden)

15.08.2021


Citáty z knihy (13)

Pokoj, ve kterém jsem si uvědomil, že mi nestačí se vedle tebe probudit jen jednou, i kdyby to znamenalo, že se budu muset smířit s žehličkou na vlasy. Pokoj, ve kterém jsem si uvědomil, že jsi to nejlepší, co mě v životě mohlo potkat.


On se ti fakt líbí, Leno. Jen o tom ještě nemáš ani tušení.


Tak se mi líbíš nejvíc. Poddajná? Rozesmátá.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Nové začátky v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 550x
ve Čtenářské výzvě311x
v Doporučených83x
v Knihotéce591x
v Chystám se číst504x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech11x