Zlatá klec přehled

Zlatá klec
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501156/bmid_zlata-klec-xYV-501156.jpg 5 540 540

Ranhojička série

< 2. díl >

Kiva přežila. Přežila nejen vězení Zalindov, ale i smrtící zkoušky čtyř elementů. To jí však nestačí, chce se i pomstít. V hlavním městě záhy zjišťuje, že není jediná, kdo v posledních letech trpěl – bolest změnila také její sourozence. Brzy už Kiva nebude mít tajemství jen před svými nepřáteli, ale i před svou rodinou. S rostoucím ohrožením ze všech stran si uvědomuje, že její loajalita je nyní důležitější než kdy dřív. Vůči komu ale vlastně má být loajální?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Gilded Cage , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá klec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

Silencia
26.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Neustálé rozhodování mi nevadilo, spíš jsem byla na mrtvici z toho, že si myslela, že vyhrazení největšího tajemství je v pohodě. A další její rozhodnutí. Zuleeka dokázala překvapit a Caldon je prostě nejlepší. Čte se to snadno, člověk se nedokáže odtrhnout. Dějově je to asi zajímavější, než jednička. 4,5*

Jaehyun
22.05.2024 4 z 5

Tak tohle mě neskutečně bavilo, ze začátku jsem sice měla trochu problém se začíst, ale pak už to šlo hladce jako po másle.

Bavilo mě to nové prostředí, klidně bych tam přidala i mapu království, jako když byla v předchozím díle mapa věznice.

Postavy za mě super, oblíbila jsem si Caldona a kroutila hlavou nad Kivou a jejími rozhodnutími. Ty lži byli tak strašně frustrující, až jsem se u čtení chytala za hlavu. Zuleeka je manipulativní zmije a jo, bavila mě taky. Děj je v určitých chvílích předvídatelný ale stejně napínavý. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.


MollyCornelia
16.05.2024 5 z 5

4,5*/5*
Neskutečně skvělá série, vidím sice určitý vzorec podobnosti s Maasovou, ale Lynette Noni si vyvinula vlastní osobitý styl, který mě baví a táhne dál.
Změna prostředí příběhu prospěla. Věznice má své kouzlo, ale dychtím poznat svět Wenderall. Nápaditost i komplexnost příběhu mne ohromují, situace jsou zajímavé.
Autorka si často pohrává s bezmocí postav, bezvědomím nebo se (zdánlivě) nepřemožitelnou sílou nepřítele. V tom vidím aktuální témata a přesah do běžného života mimo stránky knih.
Překvapilo mě několik zvratů, postavy mi přirostly k srdci (obzvlášť cute romantika). Třetí díl už čeká :)
Jen dvě věci mě lehce vytáčely: první polovina by mohla být akčnější a postavy hodně lžou.
Doporučuji čtenářům young adult fantasy, fanouškům Sarah J. Maasové a... vlastně všem. Přečtěte si to a nebudete litovat :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Citáty z knihy (1)

Naše jizvy nás definují, vyprávějí příběh odvahy a schopnosti přežít. Mluví o tom, kdo jsme v naší nejhlubší podstatě, o výzvách, kterým jsme čelili a které jsme překonali.


Kniha Zlatá klec v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených718x
ve Čtenářské výzvě115x
v Doporučených62x
v Knihotéce304x
v Chystám se číst209x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech10x