Zuzajda a Jurajda přehled

Zuzajda a Jurajda
https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77161/zuzajda-a-jurajda-77161.jpg 5 31 31

Veselé vyprávění o malé Zuzance z Prahy, která přijela na léto k dědečkovi a babičce na Valašsko, kde se kamarádí s bratrancem Jurou a spolu s ním objevuje venkovský svět.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zuzajda a Jurajda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jindrich7442
02.03.2023 5 z 5

Vzhledem k názvu knihy a rodnému příjmení autorky je to pro mě prakticky povinná četba. Odkládal jsem jí léta s tím, že - jekožto dětskou knihu- budu číst až se synem. A teď na ní došlo... musím říct, že jsem dlouho tak hezkou pohádku nečetl... A navzdory prostředí a času, kdy se příběh odehrává byl syn z pohádky také nadšený. :)

Vesmich
16.03.2022 5 z 5

Sedíme takhle s kamarádkou v zámecké restauraci v Křtinách, kde stojí i knihovnička a jak tak sleduji tituly, hele Marie Podešvová! A okamžitě mě napadlo (přestože tam byla jiná kniha) : Ogar a děcko...povidla... kočka nejí jahody!!! Jak se to jmenovalo..noooo ZUZAJDA A JURAJDA! A vzpomněla jsem si, jak jsem před mnoha a mnoha lety četla tuto knížku, jak fascinující byla, jak mě jako dítě vtáhla do těch prázdnin tam kdesi daleko..Když se tak dívám, kdy to vyšlo, tak to byla úplně nová knížka tehdy a taková pecka!!!


Lucissia
05.05.2021 5 z 5

Pět hvězd je málo. I když paní Podešvová knihu napsala daleko dřív, než jsem se narodila, stejně v ní vidím svoje dětství. Tolikrát jsem ji četla a tolikrát jsem se v Jurajdovi viděla. :-) Teď jsem ji předčítala dětem a to byl takový úspěch, i syn mi říkal, že úplně cítí to léto a prázdniny. Možná o to víc, že je to prostě naše Valašsko. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zuzajda a Jurajda v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x