Poslední sbohem - třináctý díl thrillerové série

recenze

Poslední sbohem (2024) 5 z 5 / Kizuizi
Poslední sbohem

Za recenzní eknihu v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Mystery Press

Před lety je opustila matka. Nikdy se nedozvěděli kam šla, proč odešla, ani kde je jí konec. Jenže po pohřbu bratra obdržela Rebeka kondolenční přání a je přesvědčená, že je od její matky. Proto se rozhodne najmout Davida Rakera, aby se pokusil její matku vypátrat...

Tohle je jedna ze sérií, které čtu poctivě pěkně popořadě a to i přes to, že kdysi u nás vyšel jako první čtvrtý díl. Ale to jsem byla ještě odhodlaná počkat, jestli třeba náhodou... ano, trvalo to dva roky, ale to čekání se vyplatilo a já tak každý rok netrpělivě vyhlížím nový díl.

Poslední sbohem je opět naprosto perfektním čtivem, které by neměl vynechat nikdo, kdo téhle sérii propadl. Pro mne osobně je to jeden z nejrychleji přečtených dílů, protože se od toho prostě nedalo odtrhnout. Zbožňuju ty postavy, jejich osudy i příběhy z minulosti, po kterých se David Raker vydává.

Ano, postava soukromého vyšetřovatele Davida Rakera by se dala nazvat nesmrtelnou. Zdá se totiž, že on přežije opravdu všechno, že je to takový malinký superhrdina se smutnou minulostí. Normálně by mi to vadilo, jenže tyhle příběhy jsou tak chytlavé, že já mu tu nesmrtelnost odpustím a dokonce pevně doufám, že bude nesmrtelný ještě dlouho. A také doufám, že se nebude týkat jen jeho, protože je tu víc postav, o které bych nerada přišla...

Poslední sbohem je napínavý příběh plný tajemství, šokujících odhalení a nechybí ani několik infarktových momentů. Opět na čtenáře čeká několik vypravěčských linek, návraty do minulosti a také velkolepé finále.
Jednu věc si však nemohu odpustit zmínit - rozhodně doporučuju číst díly pěkně postupně, protože jinak se připravíte o mnohá překvapení. I když je hlavní vyšetřovací linka vždy v knize dokončena, osudy postav, které se v sérii nachází opakovaně, rozhodně nejsou druhořadé a tak hrozí, že si přečtením novějšího dílu vyspoilerujete ten starší.

Jsem hodně nadšená, ale zároveň smutná, že budu muset zase čekat, ale jedno je jisté - originál čtrnáctého dílu vyjde letos v červenci, tak snad se brzo dočkáme i nás.

A teď si poznačte, že Poslední sbohem vychází už 6. 5.!


Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

PŘED ČTYŘICETI LETY SE PO NÍ SLEHLA ZEM. TEĎ SE VRÁTILA. JE TO VŠAK SKUTEČNĚ ONA? Rebece byly tři roky, když se její matka Fiona jednoho dne nenápadně vytratila ze dveří a už se nikdy neukázala. Rodina o ní neslyšela skoro čtyř... více


Komentáře (0)

Přidat komentář